dissabte, 1 de març del 2008

CONSUELO BERENGUER, REGIDORA DE LA DONA D’ALZIRA NO VOL EIXIR EN LA FOTO.



Consuelo Berenguer, regidora de Cultura i de la Dona d’Alzira, eixia divendres dia 29 de febrer, a punt de tocar les vuit de la vesprada, de l’aparcament que els regidors i regidores de l’Ajuntament tenen als soterranis dels jutjats de la plaça del Sufragi. Duia el bolso i una gran bossa que deixava endevinar un vestit dut de la tintoreria.

Des de la segona setmana del 2008 es celebra cada divendres a les 8 de la vesprada, a la porta dels jutjats de la Plaça del Sufragi d’Alzira, una concentració silenciosa en protesta i record de les dones que han estat assassinades per la violència masclista. Ho organitza l’Associació de Juristes Dones d’Alzira.

La senyora Berenguer es va trobar de cara amb les persones que estaven acabant de col·locar els marcs amb el nom i la data de la mort de cada dona, i les que estaven esperant que tocaren les vuit. Hi havia més gent de l’acostumada perquè fou el divendres de la setmana en que foren assassinades quatre dones, una d’elles a Cullera: Virma, Laura, Mª Victoria y Mª Jesús.

Amb un somrís nerviós als llavis i evitant la mirada dels presents, va anar fugint de la plaça, supose que a sa casa a penjar el vestit a punt per a qualsevol festa, amb representació institucional. Potser no relacionara la violència contra la dona, amb la seues responsabilitats polítiques.

A les concentracions dels divendres en contra la violència exercida contra les dones no ha hagut cap representació institucional de l’equip de govern de l’Ajuntament d’Alzira. Si que han vingut acudint regidores, regidors i responsables de partits en l’oposició d’Alzira i de la comarca, mesclats amb altres dones i hòmens.

És curiós, acabe de rebre per correu electrònic una nota informativa (no sabria dir si és una invitació) amb les activitats programades per a la setmana pels drets de les dones que organitza la Regidoria de la Dona l’Ajuntament d’Alzira, del 3 al 7 de març. Em pregunte si el vestit que duia embolicat divendres la Sra. Regidora Consuelo Berenguer seria per acudir a algun dels actes.

Només em cal donar-li un consell que espere que reba també amb un somrís als llavis. Senyora Regidora, de vegades val més deixar el cotxe uns minuts en zona blava que deixar-se vore i després tindre por –o vergonya- d’eixir en la foto.

1 comentari:

  1. Molt bon post, esta molt ben escrit, pero el contingut no te massa sentit. Sols fa falta coneixer una mica a Consuelo per a saber que es una persona receptiva, compromesa, amb dots per a la politica i tambe molt bona mestra. M`agradaria que deixares de embrutar el seu nom dient coses de les que no pots estar realment segur. Gracies.

    ResponElimina