dimecres, 9 de gener del 2008

LES MENTIRES DE VILELLA I LA CIUTAT D'ALZIRA:COMERCIANTS, XIQUETS I CIUTADANS

Després d'una llarga desconnexió de la realitat sociopolítica local i comarcal per qüestions de treball i de vacances mentals, m'enfronte al que la premsa ha vingut contant d'Alzira i la comarca.

La darrera cosa que veig és la lloança pública de les meravelles de Vilella. A Las Provincias de hui dimecres es torna a explicar allò de bo que tindrà aquest segon centre lúdic d'Alzira, a pam i mig del de Carcaixent.

(Recorde, i així ho conte, com m'ho contaren, que la Sra. Alcaldessa Bastidas va oferir als representants dels xiquets i xiquetes alzirenys aquest centre comercial com a la solució per al temps lliure juvenil: allà podrien anar a comprar roba de totes les marques i al cine. Ara els diria, almenys i també, que podran córrer al circuit de karts de Carlos Sainz i Martínez Aspar i anar al museu del cinema Making of World (Fabricant el Mon?). Els xiquets i les xiquetes només li demanaven un lloc on poder reunir-se per escoltar música, jugar, estar... Ella els oferí un allau de miratges consumistes. Els xiquets i les xiquetes callaren per vergonya, i no han tonat a parlar.

Però a banda del que representa d'alternativa lúdico-festiva-consumista, ens volen fer creure que serà bo per a l'economia local. Al mateix temps, l'alcaldessa i regidors del PP diuen que recolzen els comerciants locals donant-los molletes del gran pastís econòmic que es repartirà. Llegiu aquesta frase en veu alta: No hi ha recolzament del comerç local quan es potencia un centre comercial. Els diners dels ciutadans alzirenys (i carcaixentins, xativins, o de cada poble o ciutat) no es multiplica per poder-se repartir entre els comerciants tradicionals. Diners hi ha els que hi ha, i els comerços tradicionals aniran tancant (com ja ho estan fent cada vegada que s'obre un dels meravellosos centres comercials). Fa vergonya recordar com Vilella regalà fa uns mesos 6000 euros a l'Associació de comerciants d'Alzira. (perquè callaren o només per eixir als diaris?). Els interessos dels responsables municipals del PP van per les grans firmes i empreses i no pels comerciants locals. Ni pels consumidores locals o forasters. És una opció política com una altra, però que no ens diguen mentides.

I açò sense parlar del model de ciutat que tenen: una ciutat on se separa el treball de la cultura, de l'oci, de les compres, on s'obliga a agafar el cotxe per anar al cine, a comprar, a passejar o a ajuntar-se amb els amics; on la cultura o la joventut són simplement excuses per retribuir a unes regidores, i l'urbanisme per afavorir a amistats.

Que quede clar: Vilella serà un colp ben fort als comerciants locals i a la ciutat com a lloc de relació entre les persones. Però almenys que no se'ls òmpliga la boca amb paraules buides, encara que tinguen dret peru`q per això els han votat i el poble ja fa molts anys que, resignat, s'ha callat. I tot açò sense parlar dels PAIs, de la Residencia Municipal de Majors... quina vergonya!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada