dilluns, 19 de novembre del 2007

UNA NOVA AGENDA EDUCATIVA QUE NO ÉS GENS NOVA. COM QUASI RES

Vaig llegir a la pàgina web de l’Ajuntament d’Alzira i en diferents mitjans informatius locals que s’ha presentat l’Agenda Educativa Ciutat d’Alzira, de la qual es diu que és “una agenda que naix per primera vegada en la ciutat…”. Després d’uns dies de reflexió, després de contemplar la fotografia oficial de la presentació, no puc deixar de fer algunes necessàries puntualitzacions.

Aquesta Guia ja fa uns anys que ve editant-se i distribuint-se entre els centres educatius de la ciutat, encara que no era una edició d’impremta i a tot color, sinó fulls col·locats en carpetes de anelles que es facilitaren als centres, que anaven reposant-se cada curs i completant-se al llarg dels mesos si calia afegir-ne alguna; sense cost econòmic afegit al del treball quotidià del tècnic que l’elaborava, un servidor. Per a la nova/vella Guia, ara editada, calen segons la informació consultada dos tècnics d’Educació i un assessor extern.

Per cert, quan llisc que la Sra. Alcaldessa ha felicitat a tots els que han fet possible que puguem fruir de l’agenda (“referent en la comarca i que farà que Alzira siga pionera...”) no sé si també es refereix a mi com a primer redactor, encara que crec que no. Perquè en el temps que vam coincidir a l’Ajuntament, ella amb responsabilitats d’alcaldessa i jo de tècnic d’Educació, no vaig tindre la satisfacció professional de em reconeguera cap cosa positiva. Per no tindre, ni una reunió on poguera assabentar-me de les polítiques que la Sra. Alcaldessa volia aplicar quant a Infància, en ser anomenada Alzira Ciutat Amiga de la Infància. Ni amb l’Alcaldessa ni amb la resta de regidores i regidors que, en tota l’anterior legislatura, foren incapaços d’impartir directrius als seus tècnics i departaments per tal de dur poder dissenyar de manera transversal el Pla d’Infància, com el compromís municipal. Aleshores la Infància no era una prioritat i espere, pel bé del present dels xiquets i xiquetes i del futur de la ciutat, que en algun moment puga arribar a ser-ho.

A més, continue llegint a la nota o notícia que la Sra. Juàrez, regidora d’Educació, que l’Agenda s’uneix a altres iniciatives d’inversió en Foment de l’Educació...” i n’enumera unes quantes, totes les quals ja es duien a terme quan jo era el responsable del tema i algunes les vaig haver de dissenyar i iniciar jo mateix. Després de l’experiència en els vora 18 anys de tècnic d’Educació i dels darrers mesos del meu treball en l’Ajuntament no puc esperar personalment gran cosa dels actuals dirigents. Però, almenys, que s’adonen que els directors i directores, el professorat, treballadors municipals i alguns pares i mares coneixen què, com i qui ha dut endavant projectes i realitats en Educació a la ciutat. I han de mirar a un costat o fer com si no escoltaren quan se’ls volen presentar eines de treball o simples activitats com a novetats innovadores quan les coneixen i/o utilitzen anys enrera.

Per cert, bo seria que els tècnics d’Educació, la regidora o l’alcaldessa reinventaren o reeditaren el Calendari d’Activitats que, editat en PDF, es distribuia als centres educatius alzirenys al principi de cada curs. Només és una proposta, però els facilitaria la programació i el treball quotidià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada