dimarts, 20 de gener del 2009

10 ANYS DE L'HOSPITAL DE LA RIBERA D'ALZIRA, 1: INTRODUCCIÓ


Ja fa 10 anys que s'inaugurà l'Hospital de la Ribera. Ens ho han recordat molt activament en diferents mitjans de comunicació, a nivell comarcal o de país. Des de l'empresa que gestiona l'Hospital han aprofitat per contar-ho a la premsa, ràdio i televisió, i què bé el tipus de gestió privada del servei públic de la sanitat

Són 10 anys d'un servei ben necessari per a una comarca com la de Ribera, des de la Salut com un dret de les persones, i de la Sanitat com a "conjunt de serveis governamentals ordenats per a preservar la salut pública"


Allò que ens diuen aquestos dies els responsables de que l'Hospital de la Ribera i els serveis sanitaris que presta la UTE a l'Àrea 10 són la meravella de les meravelles ens fa riure. Són dades numèriques que volen fer-nos creure que la meravella és realitat: "El Hospital Universitario de La Ribera, en Alzira (Valencia), ha cumplido diez años de funcionamiento en los que ha realizado más de 187.000 operaciones y ha atendido más de un millón de urgencias y 22.400 partos."

Deixeu-me que pregunte:
  • És que en un Hospital amb gestió pública "normal" no hi ha atenció a Urgències,
  • És que en un Hospital amb gestió pública "normal"no es fan proves, anàlisis o radiografies i similars?
  • Un Hospital amb gestió pública "normal"no està també per atendre a la població de la millor manera possible?
  • Per què la prensa no ha contat massa coses de la realitat real de l'Hospital i l'Àrea 10, fora de premis i meravelles?

I ara resulta que publiquen a la premsa que una jove de 18 anys va 5 vegades a urgències de la Ribera i finalment l'operen d'Urgència al Lluís Alcanyís de Xàtiva...ÉS MOLT INTERESSANT LLEGIR LES OPINIONS DELS LECTORS A LA NOTÍCIA. AÇÒ TAMBÉ SÓN ENQUESTES AUTOPROCLAMADES

PER ANAR FENT BOCA, encara que no hi ha massa informació, A LA PREMSA I A INTERNET PODEM LLEGIR EN RELACIÓ A L'HOSPITAL...
Després d'aquesta Introducció mínima, veurem en pròxims lliuraments si li peguem un repàs, a poc a poc i en lletres clares, a les quatre o cinc coses que cal dir del què i per què de l'Hospital de la Ribera i l'Àrea 10:

  • EL QUÈ I EL PER QUÈ: EL QUANT
  • ELS AMOS I ELS ENCARREGATS
  • ELS CLIENTS I EL PERSONAL
  • L'ATENCIÓ I LES ESTADÍSTIQUES
  • LES NOTÍCIES I LA IMATGE
  • PASSAT, PRESENT I FUTUR
Continuarà

2 comentaris:

  1. Ja veus, l'Hospital de la Ribera, modèl de gestió de salut... com ens enganyen com els caragols. Treballadors cobrant sous ridículs, metges q només criden per a les urgències "molt urgents", cues de hores i hores sense atendre pero que no consta en cap lloc l'hora d'arribada, operacions rapidíssimes q envien a la gent a casa corrent (sembla s'anomenen ambulatòries)... en fí, possiblement el proper any haurem de dur-nos el "cotonpèl" per posar-nos l'injecció..

    ResponElimina
  2. Y digo yo que por qué nadie se queja y nadie dice nada de nada para que sea un Hospital como toca.
    ¿Por qué no nos organizamos los usuarios y exigimos lo que nos merecemos?

    ResponElimina